Vingegaard og Pogacar i episk Tour de France-duel: Se alle etaper med studie på Max

27 juni 2024

Lørdag går starten på 2024-udgaven af Tour de France i Firenze. Du kan se alle etaper med optakt og nedtakt på Eurosport 1 og Max, hvor Thomas Bay, Jesper Worre og Bastian Emil Goldschmidt hver dag sidder klar i studiet.

Lørdag går det løs i Toscana, når Jonas Vingegaards Tour de France-forsvar begynder med en spændende og kuperet 1. etape.

Alle etaper af Tour de France vises på Eurosport 1 og Max, og før og efter etaperne vil der være optakt og nedtakt.

Morten Bruun Jørgensen er vært, og får hver dag selskab af Thomas Bay, Jesper Worre og Bastian Emil Goldschmidt i studiet. De tre eksperter kommenterer også alle etaper, som vises fra start til slut.

Anders Mielke rejser til Grand Depart i Firenze og levererer interviews med de danske ryttere under hele Touren.

- Vi er utrolig glade for, at vi i år skruer endnu mere op for vores danske Tour de France-dækning. Med et stærkt hold i studiet i Danmark og Anders Mielke på jorden i Frankrig, glæder vi os til at følge de danske stjerner og største historier fra Tour de France helt tæt, siger Head of Sports, Søren Klæstrup.

Allerede fra dag ét kan vi se frem til spænding, siger cykelekspert og kommentator, Jesper Worre.

- 1. etape går på tværs gennem Appeninerne, op og ned hele dagen med syv kategorisere stigninger. Feltet er nervøst, alle hold vil gerne holde deres kaptajner fremme. Der køres på mindre veje med i alt 3.600 højdemeter, og der er en gul førertrøje til dagens vinder. Det tegner til at blive en vild dag.

Bastian Emil Goldschmidt glæder sig til at kommentere etaperne og ser frem til starten i Firenze.

- Først og fremmest er det en stor hyldest fra Frankrig til Italien og til den italienske cykelsport. Det er en fuldstændig vild begivenhed. Der er en enorm cykelkultur i området, og det er et af de mest inkarnerede cykelområder i Europa i det hele taget, hvor mange store ryttere igennem tiden er kommet fra, siger forfatteren og cykeleksperten om Grand Depart i Firenze.

På 4. etape skal rytterne til Frankrig, og allerede her kan vi se frem til første duel mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar, når rytterne skal bestige legendariske Col du Galibier.

Det er netop mellem de to, at det forventes, at slaget om den gule trøje skal stå. Vingegaard kommer til Tour de France uden løbsdage i benene, da et grimt styrt i Baskerlandet Rundt sendte danskeren på en længere pause.

Samtidig kommer Tadej Pogacar til Firenze med en overlegen Giro-sejr i bagagen og tre ugers etapeløb i benene. Det bliver spændende at se, hvem af de to forhåndsfavoritter, der står stærkest.

- Jeg vurderer Vingegaards chancer som gode. Jeg tænker, at han er, hvor han skal være. Men det bliver vi først rigtig kloge på, når løbet skrider frem. Hans styrke er helt klart, at han holder niveauet højt hele vejen igennem, og han bliver med tiden bedre og bedre. Med hans vinder-DNA, så ser det rigtig positivt ud, siger kommentator, Thomas Bay, om Jonas Vingegaards vinderchancer.

Oversigt: Disse danskere er klar til Tour de France
· Jonas Vingegaard, Visma-Lease a Bike
· Magnus Cort, Uno-X
· Mads Pedersen, Lidl-Trek
· Jakob Fuglsang, Israel-Premier Tech
· Christopher Juul-Jensen, Team Jayco AlUla
· Michael Mørkøv, Astana
· Søren Kragh Andersen, Alpecin-Deceuninck
· Casper Pedersen, Soudal-Quick Step

Torsdag er der holdpræsentation i Firenze, som kommenteres af Thomas Bay og Jesper Worre, og kan ses fra klokken 18.30 på Max.

1. etape løber af stablen lørdag, og optakten med Morten Bruun Jørgensen, Thomas Bay, Jesper Worre og Bastian Emil Goldschmidt begynder 11.45 på Max og Eurosport 1, hvor alle etaper af dette års Tour de France kan ses.

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef