Ny kæmpe succes i de danske biografer

1 marts 2024

"Dune: Del 2" er den største biografåbning i 2024 og den største biografpremiere siden Barbie.

"Dune: Del 2", som havde premiere i de danske biografer den 28. februar, har fået en fænomenal åbning og ligger lige nu nummer 1 på biografernes topliste - med den største åbning i år, og den største åbning siden ”Barbie”, der havde premiere sommeren 2023. På premieredagen så hele 11.237 danskere filmen på de store lærreder. Det tal er allerede i dag fordoblet til 29.519, som nu totalt har været i biografen og opleve denne længeventede storfilm.

Udover at begejstre de mange fans og filmelskere, så er filmen også blevet godt modtaget af stort set alle danske kritikkere. Flere har udråbt filmen til et mesterværk og drysset mange stjerner og hjerter over filmen og bl.a. kaldt den ”en af de bedste i nye tid.”, og ”et eksempel på, at en toer sagtens kan være den bedste”.

Udvalgte citater fra danske anmeldelser:

Politiken (5 hjerter)

“Villeneuve er enestående”. - Joakim Grundahl

Jyllands-Posten (5 stjerner)

”Årets første store blockbuster-begivenhed er lige præcis så ambitiøs og storslået, som man kunne drømme om”. - Frederik Asschenfeldt Vandrup

Filmmagasinet Ekko (5 stjerner)

”Forankret i virkeligheden”. - Helen O’Hara

Avisen Danmark (6 stjerner)

”Dune 2 er et mesterværk, og den kommer til at gå over i historien som endnu et eksempel på, at en toer sagtens kan være den bedste”, ”Der er mange lighedspunkter mellem ’Dune 2’ og David Leans episke klassiker ’Lawrence of Arabia’” - Maria Månson.

Betacritic Podcast (6 stjerner)

“Hvis del 1 var en af verdens bedste sci-fi film, så er del 2 en af de bedste film i nyere tid. Punktum.” - Jacob Hinchley

Kulturbunkeren (6 stjerner)

”Med en ny film om Ørkenplaneten Arrakis er tørken forbi. Blockbusteren er tilbage.” - Adib Scott Schmidt

Ritzau fokus (5 stjerner)

”Som ”Dune: Del 2” skrider frem, er det tydeligt, at vi har at gøre med et værk, der vil blive talt om i mange år fremover. Denis Villeneuves nyeste påfund skriver sig ind i filmhistorien over eminente toere,der er bedre end forgængeren.” - Casper Hindse

Børsen (5 stjerner)

”Episke kampscener og masser af menneskelighed i årets bedste science fiction-film”. - Michael Solgaard

Soundvenue, (5 stjerner)

”Dårende og forpustende spændingsfyldt”. - Helena Christine Luxhøj

Troldspejlet

”Et mesterværk”, ”det her ligner ikke noget vi har set før”. - Troels Møller og Christopher Andersen

Om filmen

Den prisvindende og visionære filmskaber Denis Villeneuve har instrueret ”Dune: Del 2” og er også medforfatter på manuskriptet, som er baseret på Frank Herberts berømte roman ”Dune”.

Filmen er den længe ventede efterfølger til den seks gange Oscar-vindende "Dune: Del 1" fra 2021. Begge film er produceret og distribueret af Legendary Pictures og Warner Bros. Pictures.

"Dune: Del 2" er optaget på lokationer i Budapest, Abu Dhabi, Jordan og Italien. Danmark er med sin premiere d. 28. februar blandt de første lande i Verden der havde biografpremiere på filmen.

Kort synopsis

Paul Atreides forenes med Chani og fremenerne. Paul vil hævne sig mod de sammensvorne, der har ødelagt hans familie. Han står foran et valg mellem sit livs kærlighed og universets skæbne, og gør alt for at forhindre en frygtelig fremtid.

Dune: Del 2 spiller i 125 danske biografer landet over.

Filmen kan også opleves i det sjældne 70MM format samt IMAX.

Censur: Tilladt over 11 år.

Længde: 2t 46m

Trailer: Dune Del 2 Trailer

Pressemateriale og stills: link

Bemærk: Al materiale skal både online og på tryk indeholde legal line: © 2023 WBEI

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef