Lufthavnens beredskab lander på Kanal 5 den 13. februar

13 februar 2024

 

Seerne er med hele vejen, når Københavns Lufthavns sikkerhedsberedskab rykker ud til sikkerhedslandinger, ulykker og ophedede situationer, som kræver hurtig reaktion

I Københavns Lufthavn kan alt ske og sikkerhedsberedskabet er altid klar. Lufthavnen er Nordens travleste med 26 millioner årlige rejsende, så der er altid situationer, der skal løses hurtigt og professionelt. I en række nye programmer følger vi blandt andre Security Airport Guards, Rescue and Fire Fighting og vi er med i Operationscenteret, hvor der holdes øje med over 2000 kameraer, der er fordelt over lufthavnens 12 kvadratkilometer store område - og der er rigeligt at se til.

I denne sæson har en helikopter, der skulle være landet på Rigshospitalets tag, været nødt til at gå ned i Københavns Lufthavn, da der er for tåget. Her er det securitys opgave at sørge for at ambulancen, der skal ind på Lufthavnens område, ikke kommer i karambolage med de indgående og udgående fly. Det kræver stor erfaring, overblik og konstant kommunikation med kontroltårnet.

Seerne er også med, når securityholdet skal have en mand ud af et fly, fordi han har røget i kabinen – men det er ikke let, for manden er rasende og kan være til fare for både flypersonale og sikkerhedsfolkene.

I sikkerhedstjekket er det afgørende at intet, der kan være til fare for flysikkerheden, slipper forbi medarbejderne. Al håndbagage skal tjekkes og alle passagerer skal scannes.  For nogle passagerer pakker knive, peberspray eller enorme mængder væsker i deres håndbagage. Men intet af det slipper forbi det årvågne sikkerhedspersonale. 

Sæson 2 af Lufthavnens beredskab får premiere 13. februar på Kanal 5 og Discovery+

Format: Dansk reportageserie fra 2024 

Produktionsselskab: Nordisk Film TV

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef