Skip to main content

Derfor er OL i Paris helt særlig: Historiske monumenter indrammer De Olympiske Lege

26 juli 2024

De Olympiske Lege 2024 i Paris bliver speciel. Ikke kun for de sportslige præstationer, men også pga. Inddragelsen af kulturhistorien i form af nogle af Frankrigs mest ikoniske vartegn. Både Versailles-slottet, Eiffeltårnet, Concorde-pladsen kommer til at spille en stor rolle.

Paris forvandles under de olympiske lege. Mange af byens verdenskendte vartegn inddrages aktivt i sporten under OL. Ved at placere konkurrencerne ved nogle af de mest symbolske steder i og omkring Paris, viser OL byen frem på flotteste vis. 
 

Søren Klæstrup, Sports Director hos Warner Bros. Discovery Danmark, siger: 
- Vi er utrolig begejstrede for at kunne præsentere de olympiske lege 2024 i Paris på Max, men ved også, at det er en speciel og anderledes opgave. Med konkurrencer, der finder sted ved nogle af de mest ikoniske steder i Paris, giver det os en unik mulighed for at vise seerne den franske kultur og historie. Vores mål er at bringe spændingen fra hver sportsgren og skønheden fra Paris direkte ind i de danske hjem. Vi tror på, at denne kombination af sport og kultur kan skabe uforglemmelige øjeblikke for atleterne og vores seere. 

 
Her er en oversigt over de mest ikoniske steder, der også bliver midlertidige arenaer under de olympiske lege i Paris 2024:

 

 

Ridningskonkurrencerne vil blive afholdt ved det storslåede slot i Versailles. Dette ikoniske slot, som engang var hjem for kong Ludvig XIV, er et symbol på fransk arkitektur og havekunst. Besøgende vil kunne opleve de elegante haver, de storslåede sale og springvandene, der er tegn på kongelig luksus og kulturarv. Her vil seerne kunne se de danske medaljekandidater i dressur folde sig ud. Ridesporten vil blive streamet på Max mellem den 27. juli og 6. August.  
 

 

Ved Eiffeltårnet er bygget en midlertidig arena til beachvolleyball. Tårnet, som er et nationalt symbol for Paris, skaber en imponerende baggrund for konkurrencerne. Beachvolleyball vil blive streamet på Max mellem den 27. juli og 10. August. 

 

 

Triatlon- og maratonsvømning vil finde sted ved Pont Alexandre III, med udsigt over Seinen og tæt på Eiffeltårnet. Den historiske bro, som blev bygget til verdensudstillingen i 1900, tilbyder et naturskønt miljø midt i hjertet af Paris. Konkurrencerne her vil give en fantastisk visuel oplevelse for både deltagere og tilskuere, med Seinen og Paris' skyline som baggrund. Triatlon vil blive streamet på Max mellem den 30. og 31. juli samt den 5. august. Åbningsceremonien også på historisk vis blive udført på Seinen. 

 

 

Med sin glaskuppel og Belle Époque-arkitektur vil Grand Palais være vært for fægtning og taekwondo. Bygget til verdensudstillingen i 1900, er Grand Palais et mesterværk af klassisk og moderne arkitektur. Den storslåede indre og kunstsamlinger gør det til en kulturel ikon, og konkurrencerne her vil være en elegant blanding af sport og kultur. Fægtning vil blive streamet Max mellem den 27. juli og 4. august, taekwondo mellem den 7. og 10. august. 

 
 

Concorde-pladsen er den største plads i Paris med rødder tilbage til Den Franske Revolution I 1700-tallet. På pladsen blev Ludvig d. 16. og hans kone henrettet i 1793. På concorde-pladsen skal nogle af de nyeste sportgrene på OL-programmet afholdes.Det gælder blandt andet breakdance, men også 3x3 basketball, BMX-freestyle og skateboard, hvor vi har danske deltagelse ved 16-årige Viktor Solmunde I aktion. 

 

Stream OL på Max, som er det eneste sted, hvor man kan se hvert et øjeblik fra OL i Paris 2024.

 

Indlejring af video 

Peter Falktoft drikker af Seinen: <iframe src='https://www.eurosport.dk/ol/ol-paris-2024/2024/ol-triatleterne-skal-svomme-i-seinen-peter-falktoft-tester-vandkvaliteten-i-den-franske-flod_vid2189435/embed-video.shtml' width="560" height="315" allowfullscreen frameborder=0>iframe>  

 

Åbningsceremoni: <iframe src=' https://www.eurosport.dk/ol/ol-paris-2024/2024/peter-falktoft-ser-frem-mod-en-historisk-ol-abningsceremoni_vid2188929/embed-video.shtml' width="560" height="315" allowfullscreen frameborder=0>iframe>  

 

Mette og Kian viser rundt i Paris: <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feurosportdanmark%2Fvideos%2F499322512780086%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true">iframe>