Deltagerne i Over Atlanten er nu kommet i land på Azorerne

18 maj 2023

Udsigten til voldsomt vejr tvang kaptajn Jesper Bank til at tage den hårde beslutning, at omlægge ruten og kommandere skibet og besætningen af kendte mod havn på den portugisiske øgruppe Azorerne.

Skibet er nu sikkert i havn og programmets deltagerne, produktionsholdets og besætningen har fast grund under fødderne for første gang siden de satte sejl ved Guadeloupe i Caribien d. 3. Maj med retning mod Lissabon.

- Min førsteprioritet som kaptajn er at sørge for, at alle kommer sikkert i havn. Det var min klare vurdering, at det ikke var forsvarligt at fortsætte turen gennem uvejret mod Lissabon med udsigt til vejrforhold, der ville have betydet, at flere skulle surres fast til køjen under dæk. Det var for selv erfarne sejlere blevet en meget hård tur. Havde vi forsøgt at sejle igennem, var vi blevet mødt af meget høje, men korte bølger, hvilket havde betydet at vi var blevet kastet rundt. Så det var godt, at vi befandt os tæt på Azorerne og ikke midt på Atlanterhavet, siger kaptajn Jesper Bank.

Deltagerne i sæson 4 af Over Atlanten er TV-værten Sarah Grünewald, Rosa Kildahl fra Den Store Bagedyst og Vild med Dans, musiker og rapper Branco, Youtuber Rasmus Brohave, skuespiller Jonathan Harboe og kok Nikolaos Strangas, udgør det modige team ombord på båden.

Over Atlanten bliver sendt på Kanal 5. Programmet er produceret af Strong Productions.

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef