JEOPARDY!

Mads Steffensen styrer slagets gang i det legendariske underholdningsprogram.

En perlerække af kloge, sjove og underholdende danskere kæmper om at stille de rigtige spørgsmål, når hele Danmarks Mads Steffensen har svarene i ’Jeopardy!’ Den legendariske gætteleg indtager Kanal 5 og discovery+ i 2024.

Seerne møder i alt 27 underholdende og meget konkurrencemindede danskere. De kæmper alle om titlen som stormester i en ny og moderniseret udgave af ’Jeopardy!’ 

Deltagerne tæller journalisterne Tine Gøtzsche, Poul Madsen og Simi Jan, tv-værterne Anders Grau, Ibi Støving og Felix Smith, sportsstjernerne Rikke Hørlykke, Nikolai Terteryan og Jesper Skibby, skuespillerne Lars Bom, Merete Mærkedahl og Tarek Zayat, komikerne Geo og Viktor Lander og samt tv- og radiovært Kathrine Abrahamsen, filmanmelderne Casper Christensen og Ann Lind Andersen samt instruktør Rasmus Heide, kokkene Gorm Wisweh, Dak Wichangoen og Jesper Vollmer samt influencer Julia Sofia Aastrup og skuespillerne Albert Rosin og Søren Hauch-Fausbøll.  

De to tidligere ’Jeopardy!’-værter Søren Kaster og Lasse Rimmer indtager også studiet - nu for første gang som deltagere i quizzen, som de selv var værter på, da ’Jeopardy!’ første gang indtog de danske tv-skærme. Det er podcaster Sisse Sejr Nørgaard, som skal forsøge at tage sejren fra de to værtsveteraner, i dysten om at stille de rigtige spørgsmål.  

I 2024 er det Mads Steffensen, som har svarene og styrer slagets gang i det legendariske underholdningsprogram. “Jeopardy! er intet mindre end verdens bedste quiz”, siger Mads Steffensen, som seerne kan møde, når quizzen har premiere på Kanal 5 og discovery+. 

Den populære radio-og tv-mand er stolt over at indtage rollen som vært på ’Jeopardy!’, der siden premieren i USA i starten af 1960’erne, har begejstret seere over hele verden.  

“Jeg glæder mig helt vildt til premieren. Det har været så sjovt at lave den her quiz, som både er underholdende og samtidig helt umulig, fordi det er så svært og unaturligt at stille spørgsmål i stedet for svar”, siger Mads Steffensen. 

Det går heller ikke altid lige let for deltagere, som kæmper om æren og om at samle penge ind til deres foretrukne velgørenhedsorganisation. Hvert program byder på tre runder med svar, som deltagerne - og seerne hjemme i stuen - skal formulere spørgsmålet til. Til sidst afgøres det hele i en nervepirrende finale, hvor deltagerne skal satse deres optjente penge for at løbe med sejren.  

Vinderne fra de ni indledende programmer går videre til semifinalerne, og bare tre deltagere når hele vejen til finalen. Her skal de kæmpe om titlen som stormester - og om at få indsamlet endnu flere penge til netop det gode formål, som de brænder for. Finalen bliver afgjort i en tæt og nervepirrende dyst mellem tre af landets klogeste kendte, og der er spænding helt til det sidste, når én løber med æren og titlen som Stormester i ’Jeopardy!’.  

’Jeopardy!’ er både vanedannende, underholdende og lærerigt. Alle kan være med, når verdens bedste quiz indtager Kanal 5 og discovery+ i 2024.  

Format: Dansk underholdningsprogram fra 2024  

Premiere på Kanal 5 og discovery+: Torsdag d. 1. februar

Produktionsselskab:  United Production, part of ITV STUDIOS 

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef